Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 20 maart: Door de stikstofcrisis komen er voorlopig minder nieuwe wegen en in Sneek was het een thuiskomen in de verbouwde Martinikerk

Dominee Marije Mazereeuw die de preek vanaf de kansel deed en ook enkele foto's maakte vanaf die positie. Foto: Simon Bleeker

Goedemorgen! De week is weer begonnen en dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van vandaag.

Het kabinet ziet zich door de stikstofcrisis genoodzaakt de aanleg van veel nieuwe wegen op de lange baan te schuiven. Het geld dat daarvoor beschikbaar is, wordt nu ingezet voor grootschalig onderhoud, meldt minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat).

In Sneek vond zondagochtend de eerste kerkdienst plaats in de verbouwde Martinikerk. Dominee Marije Mazereeuw preekte hoe ,,de deuren open mogen, en de drempel omlaag”. Voor zowel gelovigen als niet-gelovigen, zo is de visie van de kerkelijke gemeente. ,,Hier mogen we ons thuis voelen.”

Het project Samen Schaatsen maakt het voor gehandicapte kinderen mogelijk om de snelheid van het ijs te beleven. In Thialf was zaterdag de laatste stop van deze bijzondere Elfstedentoer.

Er reden zondag de hele dag geen treinen tussen Sneek en Stavoren, omdat ProRail is begonnen met de bouw van een kunstburcht voor de dassen bij Molkwerum. Graafmachines reden zondag op het spoor om zand te brengen voor de burcht, die naast het spoor moet komen.

En de korfballers van LDODK uit Gorredijk hebben zich zondagmiddag voor de vierde maal in de historie van de club geplaatst voor de play-offs van de Korfbal League. Daarvoor had LDODK wel de hulp van Fortuna uit Delft nodig. Die ploeg klopte in eigen huis Koog Zaandijk met 22-21, waardoor in Gorredijk de champagnefles ontkurkt kon worden. In de halve finale van de play-offs speelt LDODK tegen PKC.

Weer

Vandaag is het overwegend bewolkt en de zon is niet of nauwelijks van de partij. Uit dikkere bewolking valt regen of moregen. Bij een matige zuidwestenwind blijft het kwik steken op 9 graden.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu