Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 21 november: De Friesche IJsbond maakt kennis met zijn nieuwe weerman Gerrit Hiemstra en de biografie over Epke Zonderland die er moest komen, is er

Gerrit Hiemstra. Foto: ANP

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van vandaag.

Terwijl de buitentemperatuur rond het vriespunt schommelde, hield de Friesche IJsbond zaterdagochtend haar jaarlijks algemene vergadering. Er werd kennis gemaakt met de nieuwe weerman van de bond, er waren educatieve video’s voor de jeugd en er werd gehoopt dat er dit jaar weer eens op natuurijs geschaatst kan worden.

‘Epke’. Zo heet het boek dat eind vrijdag het licht zag. Veel korter kan het niet. Twee lettergrepen. Ok, iets uitgebreider dan: ‘Epke, van top tot teen’. Een eerbetoon van 280 bladzijden aan een groot sportman, geschreven door een West-Fries voor de Fries die in 2012 wereldwijd bekend werd. In de volgepakte O2 Arena van Londen vloog hij toen driemaal achtereen los van de stok om met zijn nooit meer geëvenaarde triple, de Cassina-Kovacs-Kolman, het olympische rekstokgoud te veroveren.

De cliëntenraden van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en Tjongerschans volgen het voornemen van de ziekenhuizen om per 1 januari 2024 te gaan fuseren kritisch. Dat zeggen de voorzitters van beide raden, Andrea Olivier en Baukje Kramer-Terpstra.

Ruim vijftig jaar na dato dansten vaste gasten van discotheek La Bella uit Leeuwarden zaterdag als vanouds op soulhits uit de seventies tijdens een reünie in Dance Centre Omar Smids. Drie oud-dj’s van de discotheek, die van 1968 tot 1980 aan de Grote Hoogstraat zat, draaiden net als destijds hun soulplaatjes.

Het slotakkoord dat tweehonderd landen dit weekend sloten op de VN-klimaattop in Egypte wordt bestempeld als ‘mager’ en door enkelen zelfs als een stap terug. De scepsis over de rol van Westerse leiders op de top is groot.

Weer

Na het koude en winterse weer van afgelopen weekend wordt er vandaag zachte lucht aangevoerd door een zuidelijke stroming. De ochtend begint op de meeste plaatsen grijs. Het is overwegend bewolkt en regionaal kan het mistig zijn. Ook komen enkele buien voor. Hierbij kan nog wat winterse neerslag vallen. ’s Middags overheerst de bewolking en in de loop van de avond en nacht trekt een regenzone over. Overdag stijgt het kik naar 3 graden.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu