Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 23 november: Friese scholen en zorginstellingen blij met energiecompensatie en de sluiting van basisschool De Wegwijzer 'docht sear' in Kollumerpomp

Cbs De Wegwijzer in Kollumerpomp. Foto: Marcel Renou

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van vandaag.

Friese scholen en zorginstellingen reageren verheugd op het voornemen van het rijk om extra geld beschikbaar te stellen om de hoge energiekosten op te vangen.

De aanstaande sluiting van cbs De Wegwijzer komt hard aan in Kollumerpomp, ook al was die volgens scholenkoepel Arlanta onvermijdelijk. Hoe het op korte termijn verder moet, is nog onduidelijk.

Het aantal mensen dat wel wil verhuizen, maar geen huis kan vinden is vorig jaar verdubbeld ten opzichte van 2015. Vooral jongeren en alleenstaanden onder de veertig jaar lopen tegen dit probleem aan.

Op de plek waar Klaas Visser in het huwelijk trad, daar ontving de Leeuwarder dinsdagmiddag de heldenstatus. In de Oranjezaal van het stadhuis kreeg hij van burgemeester Sybrand Buma de bronzen draagmedaille van het Carnegie Heldenfonds opgespeld.

Hoewel strenge vorst steeds zeldzamer wordt, staat het bestuur van ijsclub De Trije Doarpkes in Burgwerd ook deze winter weer klaar als het kwik voor langere tijd onder nul duikt. Tegelijkertijd viert de vereniging het honderdjarig bestaan.

Vanochtend is het droog met eerst nog wat zon, maar al snel neemt de bewolking toe. In de middag trekt een regengebied vanuit het zuidwesten over de regio. Het wordt 8 of 9 graden.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu