Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 24 november: De laatste wrakstukken van bootongeluk Terschelling zijn geborgen en het kabinet wil de komende jaren het grondwaterpeil verhogen

De Grietenijdyk bij Bantega, veenweidegebied Foto: Simon Bleeker

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van vandaag.

De politie en de marine hebben woensdag de laatste brokstukken in de Waddenzee van watertaxi Stormloper geborgen. Dat schip was betrokken bij een dodelijk aanvaring met de snelboot van rederij Doeksen op 21 oktober voor de kust van Terschelling. Daarbij kwamen vier mensen om. Een duikactie naar de laatste vermiste, de 12-jarige Riemer, leverde niets op.

Het grondwaterpeil gaat de komende jaren omhoog om de natuur te verbeteren - ook in de voor boeren belangrijke veenweidegebieden. Vooral melkveehouders in het Groene Hart en de noordelijke provincies krijgen daarmee te maken .

Met de onthulling van de namen van de vrouwen die als eerste waren gefinisht in de Elfstedentocht, op de sokkel van de Elfstedenrijder bij de Elfstedenhal in Leeuwarden, staat hun prestatie ook zwart op wit. En daarmee is hun naam vereeuwigd.

Wie in Fryslân een rustige jaarwisseling wil beleven, kan dit jaar het beste terecht op Schiermonnikoog. Het Waddeneiland heeft, als eerste Friese gemeente, besloten dat het tijdens de komende jaarwisseling verboden is om vuurwerk af te steken.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Fryske Marren wil dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheid van flexwoningen in de gemeente en naar de mogelijkheid om nabij de snelweg A7 woningen te bouwen.

Weer

Vroeg in de ochtend kan er een bui vallen, maar het wordt al vrij snel droog met geregeld zonneschijn. Het wordt 11 graden.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu