Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 27 december: Na twee jaar corona waren er eindelijk normale kerstvieringen en hoe pak je de draad weer op na een traumatische uithuisplaatsing?

Kindje Wiegen in de Sint Franciscusbasiliek in Bolsward, op Eerste Kerstdag, met op de rug gezien pastoor Arjen Bultsma. Foto: Niels de Vries

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en wij brengen je graag op de hoogte van het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad.

Na twee jaar corona konden de kerstvieringen in de Friese kerken ditmaal weer zonder beperkingen doorgaan. De sfeer was op veel plekken als vanouds.

De jeugdzorg wil zo min mogelijk uithuisplaatsingen uitvoeren. Zo moet er begin volgend jaar een vernieuwde richtlijn komen met onder andere bredere aandacht voor het voorkómen van uithuisplaatsingen, en meer focus op het samen beslissen met ouder en kind. Hoe gaat het in de praktijk? Het Friesch Dagblad loopt een dag mee met jeugdbeschermers Evelyn en Froukje van Regiecentrum Bescherming en Veiligheid in Fryslân en spreekt met cliënte Naomi.

Vorig seizoen reed Gert Wierda bij de NK junioren geen deuk in een pakje boter. De kans is aanwezig dat het dit jaar bij de titelstrijd voor senioren ook niet top zal zijn. Maar daar ligt de twintigjarige Burdaarder niet wakker van. ,,It is eins al in moai jier.”

Met een uurwerk van hout en duizenden spijkertjes dat al eeuwen in zijn woonkamer draait, maakte wolkammer en amateur-astronoom Eise Eisinga uit Franeker zich onsterfelijk. Dit jaar is het op de Voorlopige Lijst Werelderfgoed gezet. De definitieve toewijzing volgt in 2023.

Weer

Het is vandaag droog met zonnige perioden, maar later neemt de kans op bewolking en regen toe. Daarnaast gaat het ook hard waaien. Het wordt 7 graden.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu