Dagstart 27 mei: André doet na een ic-opname mee aan de Fietselfstedentocht en wat zijn de mooiste Opwekkingsliederen?

Foto: Chris van Beek

Foto: Chris van Beek

Goedemorgen, het is pinksterweekend en dit is vandaag het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad.

45 jaar geleden verscheen met Pinksteren de eerste editie van de bundel Opwekkingsliederen : zestig liederen die het bestaande kerkrepertoire aanvulden. Inmiddels staan er bijna negenhonderd liederen in. Maar wat zijn de mooiste? We vroegen het vijf christenen.

En leuk natuurlijk, zo’n pinksterweekend. Maar weet jij wat we precies vieren? Hier leggen we het nog eens uit.

Ook de Fietselfstedentocht hoort bij Pinksteren. De 65-jarige André is er maandag bij, al is dat niet vanzelfsprekend. Twee jaar geleden lag hij nog op de ic met corona en een longembolie.

De Hounspolder, een stukje land vlak onder Goutum, tart al jarenlang alle statistieken. Terwijl de weidevogelpopulatie schrikbarend afneemt, blijft die in de Hounspolder stabiel. De liefde voor dit klein stukje land van 8,5 hectare zit dan ook diep, blijkt tijdens een willekeurige woensdagochtend langs de Hounsdyk.

De eindexamens zijn natuurlijk spannend voor leerlingen, maar hoe zit dat bij docenten? André Kingma zag in zijn lange loopbaan veel veranderen in het onderwijs, maar die examens bleven nagenoeg hetzelfde: met z’n allen in een grote gymzaal.

Voetbalvereniging Rottevalle bestaat vijftig jaar en dat wordt vijf dagen lang gevierd. ,,Der is hjir hast neat mear, dus moatte wy as klup foar reuring soargje.”

Weer

Vandaag schijnt de zon uitbundig, al schuift er soms ook wat bewolking voor. Het blijft droog en er waait vanmiddag een matige noord- tot noordoostenwind. Bij de Waddenzee wordt het een graad of 17, dieper landinwaarts kan de temperatuur oplopen naar zo’n 20 graden. Geniet dus van de mooie dag!

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!