Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 28 december: De jaarwisseling moet een feestje worden en geen slagveld, vindt de politie en de nieuwe Friese topallrounder komt er wel, maar is er nog niet

Tjerk de Boer. Foto: Neeke Smit

Goedemorgen! We gaan richting oudejaarsdag en dit is het belangrijkste nieuws uit het Friesch Dagblad van 28 december.

Het mag weer dit jaar: vuurwerk afsteken. En dat brengt risico’s met zich mee, weet ook de politie. Die roept daarom iedereen op om van de jaarwisseling vooral een feestje te maken, en niet een slagveld.

Dat was een goede start voor Myrthe de Boer, op de NK allround! Op de eerste afstand, de 500 meter, liet ze meteen vijftien vrouwen achter zich. Na een dag staat het talent uit Scharsterbrug negende op het toernooi.

Vanuit Fries oogpunt gaat het dan weer wat minder met de mannen. Want dat er aan het eind van de NK allround geen Fries op het podium staat, is al wel duidelijk. Een ‘nieuwe Sven Kramer’ heeft zich nog niet aangediend.

In een oud pand in het midden van Oudega (SWF) is dinsdagmiddag het raskattencafé All Joor’s feestelijk geopend. Voor de jonge onderneemster Jorinde Verstoep (21) is het een langgekoesterde droom die uitkomt. ,,Hier heb ik mijn hele leven naartoe gewerkt.”

Deze laatste dagen van het jaar blikken redacteuren van het Friesch Dagblad terug op ‘hun’ moment van 2022. Edward Jorna koos de vijf minuten met Koning van de PC Tjisse Steenstra. ‘Pikefel’ bezorgde hem dat.

Helemaal zelf kunnen kiezen door welke zorgaanbieder je geholpen wordt: dat is volgend jaar weer wat moeilijker dan dit jaar. Steeds minder zorgverzekeraars bieden een restitutiepolis aan waarbij je die vrije keus hebt. De Consumentenbond is bezorgd.

Weer

Er blijft zachte lucht ons land binnenstromen en daardoor loopt ook vandaag de temperatuur weer op richting de acht à tien graden. Wel is het vaak bewolkt en zijn er perioden met regen. Vandaag valt die regen vooral later in de middag en in de avond. Paraplu mee dus, als je op weg gaat!

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu