Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 28 januari: Coalitiepartijen keren zich tegen het negatieve besluit over Holwerd aan Zee en de kans is groot dat er tot eind maart niet op steenmarters mag worden gejaagd

V.l.n.r.: Jan Zijlstra, Theo Broersma, Hessel Hiddema (alle drie Holwerd aan Zee), Sijbe Knol (FNP), Tineke Hoekstra (Dorpsbelang Holwert), Charda Kuipers (GrienLinks), Wopke Veenstra (FNP), Jaap Stalenburg (PvdA), Richard Rintjema (Dorpsbelang), Daan Olivier (PvdA kandidaat-Statenlid). Foto: Jan Spoelstra

Goedemorgen! Het is weekend en dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van vandaag.

Statenpartijen PvdA, FNP en GrienLinks kwamen vrijdagmiddag bijeen op het projectbureau van Holwerd aan Zee om samen met de initiatiefnemers en Dorpsbelang hun strategie te bespreken, zodat de tien miljoen euro toch vrijkomt voor het project. Het is een bijzondere gebeurtenis, zo benadrukken de Statenleden: twee coalitiepartijen keren zich samen tegen een besluit van Gedeputeerde Staten. ,,Ik bin echt wol posityf ynsteld dat it slagje sil, al moat der noch wol wat barre”, zegt Sijbe Knol (FNP).

De kans is groot dat er tot eind maart niet op steenmarters mag worden gejaagd. Een bezwaar tegen die jacht wordt begin maart door de provinciale bezwarencommissie behandeld. Dat kan slecht uitpakken voor de weidevogels vreest de Bond van Friese Vogelwachters (BFVW).

Harde schijf, gebruikte telefoon of vertrouwelijke documenten laten vernietigen is veiliger dan weggooien: ‘Anders komen je gegevens mogelijk in verkeerde handen terecht’

Bij Friese afdelingen van Humanitas merken ze dat de financiële nood toeneemt, maar dat leidt vooralsnog niet tot een toename van het aantal hulpvragen. In het westen en midden van het land, is het wel druk.

Het Stellingenpad is genomineerd voor de titel wandelroute van het jaar 2023 in de Benelux. Het is een langeafstandswandeling van 263,4 kilometer, verdeeld over vijftien etappes, door de Stellingwerven.

en de basketballers van Aris Leeuwarden hebben met de 91-67 (17-20, 26-16, 26-12 en 22-19) overwinning in het thuisduel met de Suns uit Den Helder de deur wijd open gehouden om toe te treden tot de Golden Elite van de BNXT League.

Weer

De dag begint vandaag koud met een graadje vorst en kans op mistbanken. Overdag schijnt de zon van tijd tot tijd en daarbij waait het nauwelijks. Het wordt een graad of 4. Zondag is het bewolkt en en later op de dag valt er wat regen.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijn weekend!

Nieuws

menu