Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 28 november: Ganzen zijn na de jaarwisseling nog zeker anderhalve week van slag en haakt de Biblebelt af?

Dorpsgezicht met de vuurtoren aan de IJsselmeerkust op Urk. Foto: ANP

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van vandaag.

In de omgeving van vogelrustplaatsen moet geen vuurwerk meer worden afgestoken. Daarvoor pleiten onderzoekers die ontdekten dat ganzen nog lange tijd ná de jaarwisseling last houden van het geknal.

Haakt de Biblebelt af? Die vraag stond zaterdag centraal op de tiende netwerkdag van het Dutch Biblebelt Network. Fred van Lieburg, voorzitter van het netwerk, vraagt zich af of de relletjes in Staphorst rondom Zwarte Piet toevallig in dat dorp waren. „Zijn dit soort incidenten alleen ín of ook ván de Biblebelt?”

Veel agrarische sectoren houden zich ondanks de enorme kostenstijgingen voor energie, veevoer en kunstmest dit jaar nog staande, concludeert ABN Amro in een nieuw rapport. Volgend jaar krijgen veel boeren het waarschijnlijk zwaarder, mede door de dalende koopkracht.

Heerenveense Boys en promovendus SC Bolsward worden dit seizoen in de derde klasse A gezien als de voornaamste titelkandidaten. Deel 1 van de onderlinge tweestrijd op sportpark De Akkers in Heerenveen was zaterdag in balans (1-1).

Aris Leeuwarden heeft zaterdagavond basketbalhistorie geschreven. Voor het eerst sinds achtenhalf jaar werd In Het Kalverdijkje het Zwolse bolwerk van Landstede Hammers met 79-69 (23-24, 24-17, 14-15 en 18-13) verslagen.

Weer

Het is bewolkt en er valt wat lichte regen of motregen. Het wordt 8 graden

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu