Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 29 december: Het oplossen van de problemen op de A7 gaat zes weken duren en het verhaal achter de foto van 2022 waar fotograaf Simon Bleeker een sprintje voor trok

De foto die Simon Bleeker koos als zijn mooiste in 2022. Foto: Simon Bleeker

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en dit zijn de belangrijkste en meest in het oog springende Friesch Dagblad-verhalen van vandaag.

De verwachting is dat het zes maanden gaat duren voordat de problemen op de A7 tussen Joure en Sneek zijn opgelost. Dat zegt Joost de Ruig, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Noord-Nederland. ,,We hebben hier te maken met hoge grondwaterstanden, veenweidegebied en een dorp dichtbij. Dat alles maakt het niet gemakkelijk.”

Wat is de mooiste foto die je hebt gemaakt in 2022? Die vraag stellen we aan de Friese persfotografen. Simon Bleeker kiest voor een foto die hij maakte in Sneek na afloop van het duel vv Sneek Wit Zwart - vv Oudehaske.

Ondanks de relatief zachte temperaturen van de laatste tijd is het druk bij de Warme Kamer van het Leger des Heils in Drachten. De hoge energierekening is niet exclusief een reden om te komen. ,,Je kunt hier jezelf zijn.”

Voor vijfvoudig international Andries Noppert begon woensdag de tweede helft van de competitie met sc Heerenveen. Na een koude regendouche op het trainingsveld volgde een warm onthaal in de perskamer met de massaal uitgerukte media.

Het Cuypersgenootschap, een landelijke organisatie die zich inzet voor monumentenbehoud, roept de gemeente Smallingerland op niet akkoord te gaan met de voorgenomen sloop van de rooms-katholieke kerk De Goddelijke Verlosser in Drachten.

Gerhard Pietersma wilde de twintig jaar als schipper van het Earnewâldster skûtsje graag volmaken, maar had er niet zoveel trek in voor een jaar een heel nieuw team te smeden. Dus gaat hij komend seizoen bemannen bij zijn jongere broer Jeroen Pietersma.

Weer

De laatste dagen van het jaar blijft het flink waaien. Vandaag trekken er diverse buien over. In de loop van de dag kan wel de zon af en toe doorbreken. Het wordt een graad of tien en er waait een vlagerige, matige tot krachtige zuidwestenwind.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog en fijne kerstdagen!

Nieuws

menu