Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 29 november: Als het aan de Tweede Kamer ligt, krijgt Leeuwarden toch haar gewenste treinaquaduct en de prijs van drinkwater gaat flink omhoog

Waterleveranciers verhogen hun tarieven, omdat ze te maken hebben met fors gestegen kosten voor energie, materialen en grondstoffen. Foto: Shutterstock

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van vandaag.

Als schijn niet bedriegt, dan legt het kabinet toch 75 miljoen euro op tafel voor de vervanging van de spoorbrug over het Van Harinxmakanaal bij Leeuwarden door een aquaduct. Daartoe riepen meerdere partijen in de Tweede Kamer maandag op tijdens een vergadering over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Na de gestegen energiekosten loopt nu ook de prijs voor drinkwater op. Een gemiddeld vierpersoonshuishouden in Fryslân is in 2023 bijna 28 euro meer kwijt.

Hoe houden we de zorg beheersbaar en zorgen we ervoor dat mensen gezonder leven? Met die vragen in gedachten kwamen maandag honderden professionals samen in De Harmonie om een transitie naar een gezondere samenleving te bespreken.

Het WK is in volle gang, maar op de Friese amateurvelden gebeurde dit weekend genoeg moois. Er kwamen nieuwe koplopers, er waren mooie reddingen en mooie doelpunten. Geniet nog één keer na van het voetbalweekeinde van 26 en 27 november.

En bondscoach Louis van Gaal houdt vast aan zijn systeem, ook al zijn de statistieken van de belangrijke vleugelspelers van Oranje erg slecht.

Weer

Het is vandaag weer een grijze en bewolkte dag. Voor de zon is er helaas geen ruimte. Het wordt 10 graden.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu