Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart: Filmtips, supporters van Go Ahead Eagles willen toch naar Leeuwarden komen gaat het lijsttrekkersdebat van de FNV op 11 maart nog wel door?

Supporters in het Cambuurstadion tijdens de laatste training voor de derby. Foto: Henk Jan Dijks

Goedemorgen! Dit is het belangrijkste nieuws uit het Friesch Dagblad van vandaag.

Bonje over een verkiezingsdebat: De FNV houdt op 11 maart in Burgum een verkiezingsdebat, maar had daarvoor de PVV en FvD niet uitgenodigd. Verschillende andere partijen vinden dat onterecht en komen daarom óók niet meer. Het is nu onduidelijk of het debat nog wel doorgaat.

Supporters van Go Ahead Eagles uit Deventer kondigen op sociale media aan zondag alsnog af te reizen naar Leeuwarden, ook al zijn er geen uitsupporters welkom in het Cambuurstadion. Zij willen hun club steunen, maar ook protesteren tegen het stadionverbod dat burgemeester Buma heeft ingesteld.

De gemeenteraad van Opsterland neemt maandag een besluit over de toekomst van sociaal cultureel centrum De Skâns in Gorredijk. En dat is hard nodig ook, want na jarenlang gesteggel over de toekomst van het centrum hebben de inwoners van Gorredijk en de gebruikers van De Skâns dringend behoefte aan duidelijkheid.

Vrijwel alles wat Antoinette Rijpma-de Jong dit schaatsseizoen aanraakt, verandert in goud, maar donderdag klopte het even niet bij de uittredend wereldkampioene. Titelprolongatie op de drie kilometer van de WK afstanden in Thialf bleek al snel onhaalbare kaart.

En opgelet als je op donderdag 16 maart naar het ziekenhuis moet: het MCL in Leeuwarden doet dan mee aan een staking van 24 uur in de ziekenhuiszorg. Andere Friese ziekenhuizen doen niet mee aan de staking, blijkt uit een overzicht van de FNV.

Films

Welke films wil je niet missen in de bioscoop? Nou, bijvoorbeeld deze: Tár , over een (fictieve) wereldberoemde componist en dirigent, die in opspraak raakt wegens grensoverschrijdend gedrag. Een briljant en actueel filmisch commentaar op de wereld van kunst, macht, gender en misbruik, schrijft recensent Piet Halma (★★★★★).

Of de film Toen ik je zag , naar het gelijknamige boek over het leven en de tragische zelfdoding van acteur en zanger Antonie Kamerling. De film is een persoonlijke tragedie die je als kijker niet onberoerd laat (★★★☆☆).

Ook te zien: de natuurdocumentaire Onder het maaiveld , over de wonderlijke wereld onder onze voeten. Prachtig om te zien hoe doodgewone regenwormen in deze documentaire ineens gracieuze graafmachines worden die eindeloze tunnels graven (★★★★☆).

Weer

Wolkenvelden overheersen, maar af en toe breekt ook de zon even door vandaag. Het blijft droog en wordt zo’n 7 graden.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu