Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart: We kunnen nog twee weken bloemen kopen bij Frits Bloemenboetiek in Burgum en wat drijft Friese jongeren die de provinciale politiek in willen?

Frits en Ypie Haisma staan nog twee weken in Frits Bloemenboetiek in Burgum. Foto: Marcel van Kammen

Goedemorgen! Het is weekend en dit is het belangrijkste nieuws uit het Friesch Dagblad van 4 maart.

Na vijftig jaar in het vak, waarvan 27 jaar als eigenaar van een bloemenwinkel, stopt Frits Haisma met Frits Bloemenboetiek in Burgum. Het goede nieuws: de bloemenwinkel aan de Lageweg blijft bestaan.

Het wordt tijd dat de nieuwe generatie Z (de eind-tieners en begin twintigers van nu) een plek gaat innemen in de Friese provinciale politiek , vinden Miriam Gossen (21), Merel Fiets (18) en Shanyl Soekhlall (18). Ze hebben zich daarom verkiesbaar gesteld voor de naderende verkiezingen.

En wie worden onze nieuwe Statenleden straks? Wat de verkiezingsuitslag ook wordt, duidelijk is nu al dat er veel mannen en veel Leeuwarders in de Friese volksvertegenwoordiging terechtkomen.

Hij is vijftig jaar, trainer van Top’63 en speelt zaterdag in de punt van de aanval tegen SVN’69 in de vierde klasse A. Trainer Arjen Hoekstra zou het liever ook niet doen, maar hij komt nu eenmaal spelers tekort.

Terwijl een groot deel van haar ploeggenoten dit weekeinde in Thialf om de wereldtitels strijdt, zit Reina Anema (29) als toeschouwer op de tribune. De Gorredijkse heeft zich fysiek wel verbeterd, maar is na twee jaar Jumbo-Visma nog niet waar ze wil zijn.

Zeg je Gloria Deï, dan zeg je ook Kamminga. Momenteel spelen acht leden van deze familie in de brassband van Gerkesklooster-Stroobos, die zaterdag 11 maart het honderdjarig bestaan viert.

Weer

Vanochtend valt wellicht wat regen, maar de rest van de dag blijft het droog. Later kan ook de zon nog doorbreken en het wordt zo’n 8 graden. Vanaf zondag komt er koudere lucht uit het noorden en vallen er ook winterse buien, wellicht ook sneeuw.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu