Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 6 december: De leerlingen van cbs De Wegwijzer in Kollumerpomp hebben zeker tot aan de kerstvakantie een leerkracht en bijna de helft van de dijken voldoet niet aan de veiligheidsnormen

CBS de Wegwijzer in Kollumerpomp. Foto: Marcel Renou

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen, Sinterklaas is het land weer uit en dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad.

De invalleerkrachten die de afgelopen twee weken lesgaven op cbs De Wegwijzer in Kollumerpomp blijven tot aan de kerstvakantie voor de klas staan. Dat zegt bestuurder Heidi Rubingh van koepel Arlanta. De school telt nog zestien leerlingen, nadat er acht zijn overgestapt naar een andere basisschool of dat komende week doen in verband met de definitieve sluiting in maart.

Van de 180 kilometer aan dijken rond het Friese vasteland en drie van de vier Friese Waddeneilanden voldoet bijna de helft niet aan de jongste veiligheidsnormen. Dat concludeert Wetterskip Fryslân op basis van onderzoek.

Wie vanaf de Wâldwei of de Sintrale As komt, kan het niet missen. Het dorp Nijega en het kunstwerk dat daar in ontwikkeling is. ,,Het is een klein dorp, maar we kunnen wel wat voor elkaar krijgen.”

Lekker met een grote groep mensen zingen en na afloop warme chocola: een fijne opmaat naar Kerst. 20 december is het weer zover, in de Grote of Jacobijner kerk in Leeuwarden. Ik hoop dat u zich opgeeft en mensen uitnodigt om met u mee te komen.

En de winterstop nadert, en wat was het al koud, maar dit weekend werd er nog volop gevoetbald op de amateurvelden in Fryslân. En gelukkig: zij die zaterdagmiddag hun wedstrijd verloren, konden toch nog juichen voor Oranje.

Weer

Vandaag gaat het regenen maar tussen de buien door is er ook kans op zonneschijn. Op de Waddeneilanden kan het vrij krachtig waaien. Het wordt 6 graden.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu