Dit artikel is vandaag gratis

Dagstart 8 november: Ouders worden aangesproken op hun drinkgedrag en het openbaar vervoer moet toegankelijker worden voor mensen met een beperking

Het belangrijk dat ouders het goede voorbeeld geven als het gaat om alcoholgebruik. Foto: Shutterstock

Goedemorgen! Een nieuwe dag is begonnen en dit is het belangrijkste nieuws van het Friesch Dagblad van vandaag.

Het liefst geen wijntje meer bij het eten of met een biertje op de bank als er kinderen bij zijn. De nieuwe campagne ‘Zien drinken, doet drinken’ van de Alliantie Alcoholbeleid Nederland (AAN), waar ook GGD Fryslân zich bij aansluit, doet een beroep op de verantwoordelijkheid van ouders. ,,Het is een lastige boodschap.”

Het openbaar vervoer moet toegankelijker worden voor mensen met een beperking. Dat is de uitkomst van een overleg dat staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) maandag met regionale bestuurders, ov-bedrijven en spoorwegbeheerder ProRail voerde.

In het restaurant van de River Diamond hangt de geur van eten. Grote buffetpannen staan er te wachten tot ze door een kok worden volgeschept. Vanuit de kombuis klinkt gerommel; er wordt al druk gekookt op het schip dat maandagmiddag de eerste groep asielzoekers ontvangt.

De vleet keert langzaam terug in de Noordzee. Dat blijkt uit een analyse van historische gegevens door onderzoekers van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), het Wereld Natuur Fonds (WNF) en de universiteit van Wageningen.

En een nieuwe ronde in het amateurvoetbal, met grote uitslagen, een ongelooflijke penalty en feestjes in de kleedkamer. Geniet nog één keer na van het afgelopen voetbalweekeinde!

Weer

Het wordt een zachte dag. Het wordt 15 graden met zonnige perioden en tot in de avond blijft het droog. Vanavond en vannacht volgen buien waar plaatselijk ook onweer kan voorkomen.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief , als je elke dag een overzicht wilt krijgen van het mooiste wat het Friesch Dagblad je te bieden heeft die dag. Fijne dag nog!

Nieuws

menu