'Dat wordt een 1,5!' Het examen NaSk1 ging niet alle acht leerlingen goed af op de Burgemeester Harmsmaschool in Gorredijk

Precies vragen uit die twee moeilijke hoofdstukken of simpelweg onvoldoende geleerd: het NaSk1 examen verliep soms stroef voor vmbo-gl en -tl-scholieren van de Burgemeester Harmsmaschool (BHS) in Gorredijk. De acht leerlingen die het vak kozen zaten voor de verandering geconcentreerd in het klaslokaal te werken aan hun belangrijkste natuurkundetoets.

Jens Ockers en Jadi Fronczek.

Jens Ockers en Jadi Fronczek. Foto: Jilmer Postma

Op de BHS Gorredijk maken leerlingen vmbo-gl en -tl op donderdag hun examen NaSk1 (natuurkunde). Echt een populair keuzevak lijkt het niet: er zitten acht leerlingen netjes voorin aan hun tafeltje in de grote zaal. Anders dan andere scholen maken deze leerlingen niet hun eindexamen in de gymzaal. De school krimpt en de eindexamenleerlingen zijn dan ook doorverwezen naar een zaal die oorspronkelijk bestond uit verschillende klaslokalen. De muren zijn eruit gehaald en zo kunnen examenleerlingen rustig hun examens maken, terwijl andere leerlingen door kunnen met de gymles.

Nieuws

menu