Dit artikel is vandaag gratis

Davina Michelle gestrikt voor Admiraliteitsdagen in Dokkum

Davina Michelle. Foto: Shutterstock

Davina Michelle staat op zaterdagavond 9 september op de Admiraliteitsdagen in Dokkum. De internationaal bekende zangeres kwam ook in 2019 naar het festival. Toen betrad ze het podium op de Markt. Dit jaar is ze hoofdact op het podium rondom de Zijl.

Davina Michelle brak door met haar vertolking van de P!NK-klassieker What About Us en Glen Faria’s Duurt Te Lang en bracht daarna een stroom aan eigen hitsingles uit. Engelstalige tracks als Skyward, B etter Now en Beat Me (geschreven voor de F1 Grand Prix in Zandvoort) en My own world , werden snel grote hits.

,,Liedjes schrijven vind ik confronterend en spannend”, aldus Davina, die bewust Engelstalig schrijft. ,,Het is voor mij makkelijker om dingen wat poëtischer te verwoorden in het Engels. Daarnaast stelt het mij in staat om op deze manier te ‘levelen’ met mensen over de hele wereld.”

Tijdens de lockdown coverde Davina Michelle op emotionele wijze 17 Miljoen Mensen en in 2021 trad ze op tijdens het Eurovisie Songfestival met de track Sweet Water . Op de Admiraliteitsdagen speelt ze live op het hoofdpodium rondom de Zijl, op zaterdagavond 9 september.

Maritiem festival

De elfde editie van de Admiraliteitsdagen is op 7, 8, 9 en 10 september 2023. De Admiraliteitsdagen is een maritiem festival in Dokkum met muziek, spectaculaire activiteiten, historische schepen, een foodfestival en straattheater.

Nieuws

menu