Dit artikel is vandaag gratis

Woon- en zorgcomplex De Finke in Koudum wordt waarschijnlijk uitgebreid met 24 woningen

De gemeente Súdwest-Fryslân overlegt met zorgorganisatie Patyna over de bouw van 24 woningen. Foto: Gemeente Súdwest-Fryslân

Woon- en zorgcomplex De Finke in Koudum wordt mogelijk toch zo groot als zorgorganisatie Patyna eerder had bedacht. De gemeente Súdwest-Fryslân wil - in de strijd tegen de woningnood - de bouw van 24 woningen mogelijk maken.

In 2021 werd een kleinschalige zorglocatie met vijf woningen van elk acht appartementen opgeleverd op De Finke, na de sloop van het gelijknamige verzorgingshuis van twee verdiepingen hoog. De appartementen hebben een eigen keuken en badkamer en er is een gezamenlijke woonkamer in elk gebouw. Patyna had in de nieuwbouwplannen echter op meer woningen gemikt.

Nu komen die er waarschijnlijk alsnog. De gemeente Súdwest-Fryslân overlegt met de zorgorganisatie over de bouw van 24 woningen. Daarvan zijn er veertien voor sociale huur en geschikt voor bewoners met een zorgvraag. Er zou ook een ontmoetingsruimte moeten komen, voor zowel de bewoners van De Finke als voor mensen uit Koudum en omgeving.

Wethouder Michel Rietman: ,,Dit is een prachtig voorbeeld van hoe we in onze gemeente samen kunnen voldoen aan de woningvraag.” Het initiatief sluit volgens Rietman goed aan bij de ambitie om woningen voor verschillende doelgroepen te bouwen.

Nieuws

menu