Dit artikel is vandaag gratis

92.000 bomen planten in Fryslân om de biodiversiteit te herstellen. De Friese Milieu Federatie en Landschapsbeheer Friesland willen het landschap versterken

Pas geplante bomen. Foto: FMF

De Friese Milieu Federatie wil in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland 92.000 bomen planten op percelen van Friese grondeigenaren. Het project ‘Beammen foar Elkenien’ moet zorgen voor landschapsversterking in Fryslân.

De nieuwe aanplant zal vooral bestaan uit streekeigen bomen en struiken. Deze dragen optimaal bij aan het herstel van de biodiversiteit, melden de organisaties. ‘Door meer jonge bomen te planten vergroten we de CO2-opname en wordt ons Fryslân groener, mooier, diverser én koeler.’

,,We gaan bij potentiële plantlocaties langs en gaan in gesprek met de grondbezitters”, zegt Foppe van der Meer, senior projectleider bij Landschapsbeheer Friesland. ,,Vervolgens stellen we samen een beplantingsplan op dat past in het gebied. Hierbij kijken we naar beplanting die hier van oorsprong voorkomt.”

365.000 euro beschikbaar

Om de bomen te kunnen planten is er 365.000 euro aan subsidie beschikbaar. Het geld is afkomstig van Stichting Trees for All, Iepen Mienskipsfûns en Plan Boom.

Nieuws

menu