Een nieuwe rotonde en fietsplateaus voor De Fryske Marren: hartstikke mooi, maar nu nog dat aquaduct onder de Skarster Rien

Het is hoog tijd voor een aquaduct in de A6 onder de Skarster Rien door. Dat heeft wethouder Irona Groeneveld van De Fryske Marren minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat op het hart gedrukt tijdens haar bezoek aan Joure.

Minister Barbara Visser fietst over de nieuwe rotonde in Broek-Zuid tijdens haar werkbezoek aan De Fryske Marren. Net voor haar over de streep komt burgemeester Fred Veenstra. In derde positie gedeputeerde Avine Fokkens.

Minister Barbara Visser fietst over de nieuwe rotonde in Broek-Zuid tijdens haar werkbezoek aan De Fryske Marren. Net voor haar over de streep komt burgemeester Fred Veenstra. In derde positie gedeputeerde Avine Fokkens. Foto: Niels de Vries

,,Er waren de laatste vier jaar 41 ongelukken. De brug levert ‘s zomers veel oponthoud op, voor wegverkeer én voor de staandemastroute”, aldus de wethouder. De minister nam kennis van het pleidooi, maar deed uiteraard geen toezeggingen. ,,We zullen er alles aan doen om het in de formatie geregeld te krijgen”, zegt Groeneveld.