Bewoners Oranjewijk en Tulpenburg Leeuwarden organiseren openluchtexpositie met foto's van eigen hand. ,,Creativiteit is hier altijd dichtbij”

Je hoeft in de Leeuwarder Oranjewijk en de naastgelegen wijk Tulpenwijk niet lang op zoek naar creativiteit en kunst. Een jaar na het geslaagde Keunstfestival openen bewoners een fototentoonstelling met achttien foto’s van eigen hand.

Voorbijgangers bekijken in de Emmastraat in Leeuwarden foto's van Hans Stapel (links en rechts). De foto in het midden is gemaakt door Sita Koning.

Voorbijgangers bekijken in de Emmastraat in Leeuwarden foto's van Hans Stapel (links en rechts). De foto in het midden is gemaakt door Sita Koning. Foto: Marchje Andringa

,,Vorig jaar wilden we als wijk laten zien wat we in huis hadden: van muzikanten tot dichters en van ontwerpers tot kunstenaars. Op het festival kwam alles samen”, zegt Jenny Piso, een van de initiatiefnemers van de expositie in de wijk. Voor die tijd wist Piso eigenlijk niet eens dat er zoveel creatieve mensen zo dicht bij haar woonden in de stad. ,,Er was vorig jaar zoveel onzeker. We dachten: laten we dan ook iets moois met dit talent doen.”

Nieuws

menu