Dit artikel is vandaag gratis

De Sportraad van Leeuwarden is nog nooit om advies gevraagd door de gemeente en dus leggen de leden per direct hun taken neer

Lopen door hoepels. Foto: ANP

De Sportraad van Leeuwarden is het zat. In de drie jaar van haar bestaan heeft de gemeente geen enkele keer om advies gevraagd. De leden hebben besloten zelf de stekker eruit te trekken. De PvdA-fractie stelt vragen.

De Sportraad is in 2019 opgezet na een motie van de gemeenteraad om gevraagd en ongevraagd advies te geven over hoe sport verbindend kan werken, maar de adviezen zijn niet ter harte genomen. De ongevraagde adviezen zijn nooit beantwoord en van een gevraagd advies is het zelfs nooit gekomen.

8 uur

De leden constateren dat sport geen thema is voor de gemeente, aangezien er slechts een beleidsmedewerker is die hier acht uur per week aan kan besteden. Ook wordt sport of bewegen nagenoeg niet genoemd in het collegeprogramma. ,,Dit alles op een rij zettende heeft de Sportraad besloten per direct haar activiteiten neer te leggen.”

De D66-fractie is teleurgesteld hoe er met de Sportraad wordt omgegaan, twittert Johan Magré. De partij is van plan de situatie te bespreken in de gemeenteraad.

Nieuws

menu