De Tiid in Bolsward officieel geopend door koning Willem-Alexander: 'De koning was heel belangstellend'

Een paar honderd mensen stond dinsdagochtend enthousiast langs de weg bij Cultuur Historisch Centrum De Tiid, gevestigd in het oude stadhuis van Bolsward. Allemaal probeerden ze een glimp op te vangen van koning Willem-Alexander, die De Tiid officieel kwam openen. De koning zelf leek het ook leuk te vinden: hij kwam eerder dan gepland aan en verliet Bolsward ook weer wat later.

Koning Willem-Alexander werd onder enthousiast gejuich begroet door het publiek bij de opening van Cultuur Historisch Centrum De Tiid in Bolsward, gevestigd in het oude stadhuis.

Koning Willem-Alexander werd onder enthousiast gejuich begroet door het publiek bij de opening van Cultuur Historisch Centrum De Tiid in Bolsward, gevestigd in het oude stadhuis. Foto: Wesley de Wit

Toen de gemeente Bolsward in 2011 opging in de gemeente Súdwest-Fryslân, verloor het Bolswarder stadhuis zijn functie. Maar tien jaar later heeft het monumentale pand – gebouwd tussen 1614 en 1617 – weer leven in zich: onder meer de gemeentearchieven, de bibliotheek en museum De Tiid hebben er hun intrek ingenomen.

Nieuws

menu