Dit artikel is vandaag gratis

De Waddeneilanden krijgen 5 miljoen euro van het rijk voor de bouw van 200 woningen

West-Terschelling. Foto: Shutterstock

Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting heeft de vijf Waddeneilanden 5 miljoen euro toegezegd voor de versnelde bouw van tenminste tweehonderd woningen. De eerste 75 huizen moeten er voor 2025 staan.

Ook flexwoningen, een woonwerkleercampus en een woonzorgcentrum worden in de bouwplannen genoemd. Verder willen de eilandgemeenten tot en met 2030 ook zelf nog zo’n 50 miljoen euro investeren in woningbouw.

Op de Waddeneilanden is woningbouw ingewikkeld en duur: de eilanden hebben te maken met schaarse ruimte, kwetsbare natuur en de afhankelijkheid van de aanvoer van materiaal en personeel vanaf het vasteland. ,,De bijdrage van het rijk betekent een vliegwiel voor de leefbaarheid op de eilanden”, aldus Caroline van de Pol, burgemeester Terschelling en voorzitter van het Samenwerkingsverband De Waddeneilanden. ,,Jonge gezinnen en personeel hebben meer mogelijkheden om te blijven of terug te keren. Zij zijn van grote betekenis voor de lokale gemeenschappen. Ook woonruimte voor ouderen wordt geborgd, zodat zij op hun geliefde eiland kunnen blijven wonen als de zorgbehoefte toeneemt.”

Nieuws

menu