De geschiedenis leeft in Workum tijdens een wandeling door de oude stad, de weilanden en over een oude dijk | Friese kuiers

Een wandeling die een oude stad combineert met een tochtje door de weilanden en over een oude dijk. Dat is deze vijfde Friese kuier door en om Workum.

Workum heeft grote en kleine monumentale panden. Hier groeien prachtige bloemen in talloze schakeringen tussen de smalle openingen die de stoepranden bieden.

Workum heeft grote en kleine monumentale panden. Hier groeien prachtige bloemen in talloze schakeringen tussen de smalle openingen die de stoepranden bieden. Foto: Ineke Evink

Het is een variant op de wet van de remmende voorsprong: als er geen geld is om een nieuw huis te laten bouwen, dan laat je het oude staan. Ook al zijn ze al een tijd qua bouwstijl uit de mode. En als dat in een heel stadje of dorp gebeurt, geniet je vele decennia later van prachtige historische gebouwen. Niet alleen van imposante villa’s van de plaatselijke dokter of notaris, maar ook van de onderkomens van de gewone man, de middenstander en de ambachtsman.

Nieuws

menu