Dit artikel is vandaag gratis

De herhaalprikronde voor de bijna 8500 inwoners van de Friese Waddeneilanden begint in oktober op Terschelling en eindigt op Schier

GGD Fryslân start in oktober op Terschelling met de herhaalvaccinaties tegen het coronavirus. Op 3 en 4 oktober kan iedereen van twaalf jaar en ouder een herhaalprik halen in zalencentrum ET10 in Midsland.

Op 6 oktober gaan de vaccineerders verder in sportcentrum Flidunen in Oost-Vlieland. Op 17 en 18 oktober kunnen inwoners van Ameland zich laten inenten in sporthal De Slinger in Hollum. De prikronde wordt op 27 oktober afgesloten in cultureel centrum De Stag op Schiermonnikoog.

In totaal worden 8437 inwoners van de vier eilanden uitgenodigd. Vrijwel iedereen op de eilanden heeft de zogenoemde basisserie gehad en komt dus in aanmerking voor de herhaalprik. De enkeling die toen nog niet was gevaccineerd, kan zich in oktober alsnog laten inenten als de vaccineerders langskomen.

Eilanders die niet ingaan op de uitnodiging en de prik aan zich voorbij laten gaan, kunnen later alsnog een inenting halen wanneer ze op grond van hun leeftijd aan de beurt zijn, maar dan moeten ze naar de priklocatie in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek of Dokkum.

Nieuws

menu