De ijsclub van Easterlittens bestaat 150 jaar. Met dank aan de voormalige zuivelfabriek, die de baan in 1924 van elektrische verlichting voorzag

In 150 jaar tijd kan veel veranderen, zoals de sluiting van een basisschool en het verlies van andere dorpsvoorzieningen. Maar voor de inwoners van Easterlittens bleef de afgelopen anderhalve eeuw één ding altijd hetzelfde: schaatsen bij IJsclub Eendracht.

De ijsclub van Easterlittens bestaat 150 jaar. Voorzitter Rintje Kuiken (l) met zijn vrouw Geertje en mede-bestuurslid Sjouke de Groot bij de baan.

De ijsclub van Easterlittens bestaat 150 jaar. Voorzitter Rintje Kuiken (l) met zijn vrouw Geertje en mede-bestuurslid Sjouke de Groot bij de baan. Foto: Catrinus van der Veen

De vereniging viert dit jaar haar honderdvijftigste verjaardag. Alle informatie over de exacte oprichtingsdatum is door het verlies van notulen helaas verloren gegaan, vertelt voorzitter Rintje Kuiken (59). ,,Mar wy witte wol dat it yn 1872 wie. Dêrom fiere wy gewoan it hiele jier feest.”

Nieuws

menu