Examenuitslagen 2021: De mooiste dag van het schooljaar op het Marne College in Bolsward is terug met applaus, knipogen en soms een elleboog

Om tien over vier wandelen donderdag de eerste uitgelaten examenleerlingen het terrein van het Marne College in Bolsward op. Docenten stellen zich op bij de voordeur om ze te onthalen. Met applaus, knipogen en af en toe een elleboog tonen ze hun blijdschap.

Examenkandidaten vmbo gemengde en theoretische Leerweg lopen met goed nieuws het Marne College uit. Links: Lianne Viëtor, vierde van rechts: Taco Nota.

Examenkandidaten vmbo gemengde en theoretische Leerweg lopen met goed nieuws het Marne College uit. Links: Lianne Viëtor, vierde van rechts: Taco Nota. Foto: Simon Bleeker

,,Zo beschermen we onszelf ook een beetje”, legt Hannie Stam, afdelingsleider van het vmbo uit. ,,Voor sommige leerlingen ben je zo blij dat je te snel een hand geeft of een hand op een schouder legt. Dat kan natuurlijk nog altijd niet. Door hier op afstand de jongens en meisjes toe te juichen kunnen we toch laten zien hoe blij we voor ze zijn. Juist dit jaar, waarin lang niet alles vanzelfsprekend was.”

Nieuws

menu