Dit artikel is vandaag gratis

De politie is op zoek naar een man die in Drachten met een verduisterde pinpas 1250 euro opnam, ook twee andere verdachte pinners worden gezocht

De man die een pinpas verduisterde en in totaal 6250 euro opnam. Foto: Politie Fryslân

In Drachten heeft een man met een mogelijk verduisterde pinpas 1250 euro opgenomen. In Apeldoorn pinde hij een dag later nog eens 5000 euro. Ook in Heerenveen en Akkrum zijn dit soort acties gesignaleerd. De politie heeft beelden verspreid en roept mensen op zich te melden als ze een verdachte herkennen.

De verdachte man pinde op 30 juni jongstleden aan de Stationsweg in Drachten en op 1 juli in Apeldoorn in totaal 6250 euro. De politie traceerde de verdachte nadat er aangifte was gedaan van verduistering van een zakelijke pinpas. Het slachtoffer ging eind juni op vakantie en bij terugkomst bleek er een fors bedrag van de bedrijfsrekening te zijn afgeschreven.

Molenplein Heerenveen

Een dag eerder, op 29 juni 2022, vond in Heerenveen een vergelijkbaar incident plaats. Een man pinde daar op het Molenplein 1200 euro met een gestolen pinpas. Die was eerder op die dag ontvreemd bij een oudere vrouw, zo laat de politie weten. De man deed zich voor als bankmedewerker en vertelde de vrouw dat er mogelijk verdachte transacties waren uitgevoerd op haar rekening. Hij stelde voor een collega langs te sturen en bij dat bezoekje gaf de vrouw onder andere haar pinpas en pincode mee.

Op vergelijkbare wijze werd een andere pas gestolen waarmee op 4 juli op de Buorren in Akkrum bij een Geldmaat tweemaal 1250 euro werd opgenomen. Het slachtoffer was eerder die dag gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die bankfraude zou hebben gesignaleerd. De beller stuurde een koerier langs voor de pinpas, waarop het slachtoffer die afgaf, samen met de pincode.

De politie verzoekt contact op te nemen als een van deze mannen herkent. Bellen kan met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Ook anoniem kan er een tip doorgegeven worden op 0800-7000.

Nieuws

menu