De rechtszaken zijn gewonnen, maar daarmee zijn de snelvaarders nog niet weg

Drie keer stelde de rechter de bezwaarmakers tegen de proef met snelvaren op het Burgumermar in het gelijk. Juridisch een mooie overwinning, maar ondertussen lijkt de geest uit de fles. ,,Er komen steeds meer mensen met snelle boten.”

De provincie wilde bij wijze van proef waterskiërs en andere snelle sporters toestaan op de Burgumer Mar, maar werd tot driemaal toe teruggefloten door de rechter. Nu worden de pogingen definitief gestaakt.

De provincie wilde bij wijze van proef waterskiërs en andere snelle sporters toestaan op de Burgumer Mar, maar werd tot driemaal toe teruggefloten door de rechter. Nu worden de pogingen definitief gestaakt. Foto: Shutterstock

Mirjam Frieswijk van de Natuur- en Landschapsvereniging De Wâlden, de Marren is blij met de meest recente uitspraak. De proef was in 2019 en werd al na vijf weken stilgelegd op last van de rechter. Later werd ook de bodemprocedure tegen het snelvaren gewonnen door de natuurvereniging, al is de provincie wel in hoger beroep gegaan en ligt de zaak momenteel nog bij de Raad van State.

Onderzoek niet goed

Nieuws

menu