Met de onthulling van de namen op de sokkel van de Elfstedenrijder horen de vrouwen er ook in de Elfstedentocht nu volwaardig bij

Met de onthulling van de namen van de vrouwen die als eerste waren gefinisht in de Elfstedentocht, op de sokkel van de Elfstedenrijder bij de Elfstedenhal in Leeuwarden, staat hun prestatie ook zwart op wit. En daarmee is hun naam vereeuwigd.

Lenie van der Hoorn. Tineke Dijkshoorn, Klasina Seinstra en Wiebe Wieling (vanaf rechts) bij de onthullling van de namen van de vrouwelijke winnaars van de Elfstedentocht op de sokkel van de Elfstedenrijder.

Lenie van der Hoorn. Tineke Dijkshoorn, Klasina Seinstra en Wiebe Wieling (vanaf rechts) bij de onthullling van de namen van de vrouwelijke winnaars van de Elfstedentocht op de sokkel van de Elfstedenrijder. Foto: Niels Westra

Lenie van der Hoorn-Langelaan, Tineke Dijkshoorn en Klasina Seinstra, die zich in respectievelijk 1985, 1986 en in 1997 als eerste vrouw hadden gemeld op de Bonkefeart, mochten woensdag de openingshandeling verrichten. Door een laken weg te trekken kwamen hun namen tevoorschijn. En niet alleen die van hun, maar ook die van Sjoerdtsje Faber (1940), Wopkje Kooistra (’41) en Antje Schaap (’42). ,,Het is een vorm van erkenning. Dat de vrouwen er nu ook volwaardig bijhoren”, zei Lenie van der Hoorn.

Nieuws

menu