Demonstreren voor het klimaat door samen gezellig een trui te breien: 'Het is een protest om zélf iets moois te maken dat een leven lang meegaat'

Eén van de grootste Nederlandse klimaatacties, Warme Truiendag, streek zaterdag neer met een masterclass klimaatkabeltrui breien van Friese wol in de hal van het Fries Museum. Onder leiding van ontwerpster Carolien Evers. ,,Dit is vrolijk in protest komen.”

Carolien Evers geeft een workshop in het kader van de Warmetruiendag. Ze heeft een klimaattrui van Friese wol gemaakt en vertelt hoe je dat doet.

Carolien Evers geeft een workshop in het kader van de Warmetruiendag. Ze heeft een klimaattrui van Friese wol gemaakt en vertelt hoe je dat doet. Foto: Marchje Andringa

,,Voor de hoefijzerkabel elke zesde keer even opletten”, adviseert ontwerpster Carolien Evers de vijftien vrouwen die meedoen aan haar masterclass. Evers heeft de trui en het breipatroon ontwikkeld om zo te komen tot een tijdloze, warme, unisex kabeltrui die ervoor moet zorgen dat de thermostaat een paar graadjes lager kan.

Morele lading

Nieuws

menu