Digitaal hart onder de riem voor docent Friese Poort: ‘Ik wist niet wat ik moest zeggen’

Docent Nederlands Conrad Berghoef worstelt met het digitale onderwijs. En zijn leerlingen aan ROC Friese Poort in Drachten weten dat. Daarom kwamen ze gisteren met een digitaal bedankje. ,,Voor ik het wist was ik een minuut stil.”

Still uit de videoloes van docent Nederlands Conrad Berghoef (linksboven). Hij is zichtbaar geëmotioneerd van de steunbetuigingen van zijn studenten.

Still uit de videoloes van docent Nederlands Conrad Berghoef (linksboven). Hij is zichtbaar geëmotioneerd van de steunbetuigingen van zijn studenten. Foto: FD

,,Het is heel anders dan fysiek lesgeven”, vertelt Berghoef over onderwijs in coronatijd. ,,Voor fysiek onderwijs heb je een opleiding gevolgd, en bij online is het toch kijken wat wel en niet werkt. Dat kost energie en tijd. We proberen veel en doen ook leuke dingen. Maar elke keer als ik een PowerPoint-presentatie inspreek denk ik: is dit het wel? Is dit goed? Kan ik de leerlingen zo wel motiveren? Want dat vind ik belangrijk. Dus ik had een beetje chagrijn in het lijf.”

Nieuws

menu