Dj Auke Veenstra vermaakte meer dan dertig jaar stappers in discotheek Quatrebras in Noordoost-Fryslân: 'Quatrebras wie myn libben'

De afgelopen weken maakten grijpers en kranen een definitief einde aan het discotijdperk in Noardburgum. Auke Veenstra (57) uit Burgum was ruim drie decennia lang het gezicht van Quatrebras en blikt terug op ‘the place where happy people go’.

Auke Veenstra uit Noardburgum blikt nog een keer terug op de gloriejaren van de discotheek die deze weken wordt gesloopt.

Auke Veenstra uit Noardburgum blikt nog een keer terug op de gloriejaren van de discotheek die deze weken wordt gesloopt. Foto: Marcel van Kammen

Ongeveer een maand geleden stapte Auke Veenstra voor het laatst door de deur van het gebouw dat zolang onderdeel was van zijn leven. Het deed hem meer dan verwacht. In het koude, troosteloze gebouw doemden al die collega’s van weleer weer op in z’n gedachten. Jan Lourens, de portier. Een potige, bebaarde kerel. Elke avond stond hij bij de deur om vervelende types buiten de deur te houden.

Nieuws

menu