Dit artikel is vandaag gratis

Dode en twee gewonden bij steekincident in woning Tweebaksmarkt in Leeuwarden: 27-jarige man uit Leek aangehouden

Foto ter illustratie. Foto: FD

Een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden is zondagochtend vroeg overleden als gevolg van een steekpartij. Een 25-jarige en een 30-jarige man raakten gewond. De politie hield even later een 27-jarige man uit Leek aan als verdachte.

De politie kreeg rond 03.30 uur een melding over een woningbrand. Ter plaatse bleek dat er sprake was van een kleine brand die snel geblust kon worden. In de woning werden toen de overleden vrouw en een zwaargewonde man aangetroffen. Later meldde het andere gewonde slachtoffer zich bij een ambulance.

De verdachte is ongeveer anderhalf uur na de melding van de woningbrand aangehouden, nadat de politie zijn auto op het spoor was gekomen. Hij is staande gehouden en meegenomen.

In de woning werd gisteren forensisch en tactisch onderzoek gepleegd. De politie doet ook een buurtonderzoek en gaat getuigen horen om uit te zoeken wat er zich in de woning heet afgespeeld. De politie hoopt ook op tips van mensen die in de omgeving van de Tweebaksmarkt zijn geweest en misschien iets hebben gehoord of gezien van het incident. Ook wordt een oproep gedaan om camerabeelden (bijvoorbeeld van deurbellen) te delen met de politie.

Tips? 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Nieuws

menu