Burgemeester Ina Sjerps van Harlingen wil in gesprek met charterbedrijven. 'Het dodelijk ongeval bij de bruine vloot is geen toeval meer'

Burgemeester Ina Sjerps van Harlingen wil in gesprek met de bruine vloot naar aanleiding van het dodelijke ongeval op een charterschip op de Waddenzee woensdag. Een twaalfjarig meisje kwam om het leven toen ze werd geraakt door een afgebroken giek.

Voorzitter Arno Peters van het college van bestuur van VO Haaglanden, rector Katrien van de Gevel, burgemeester Jan van Zanen en conrector Arjen  Petri (onderbouw) reageren op het verlies van een van de leerlingen van Dalton Den Haag door het noodlottige ongeval op de Waddenzee.

Voorzitter Arno Peters van het college van bestuur van VO Haaglanden, rector Katrien van de Gevel, burgemeester Jan van Zanen en conrector Arjen Petri (onderbouw) reageren op het verlies van een van de leerlingen van Dalton Den Haag door het noodlottige ongeval op de Waddenzee. Foto: ANP

Het ongeval is volgens Sjerps geen toeval meer te noemen, nadat er in mei ook al een dodelijk ongeval was op een charterboot en in 2016 ook al, toen drie mensen om het leven kwamen bij een ongeluk met het historische zeilschip Amicitia. ,,We willen in gesprek met de bruine vloot over wat er is gebeurd, hoe het kon gebeuren en hoe we dit kunnen voorkomen. De bruine vloot is ons dierbaar, maar het moet wel veilig kunnen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu