Dit artikel is vandaag gratis

Dominee Jenny van der Veen (73) overleden

De Grote Kerk in Dokkum. Ds. Jenny van der Veen was in de periode 2004-2012 verbonden aan Dokkum-Aalsum-Wetsens. Foto: Lodewijk Born

Op vrijdag 24 december is, na een korte periode van ziekte, emerituspredikant Jenny van der Veen (73) overleden. Ze was lange tijd verbonden aan de protestantse gemeente van Dokkum-Aalsum-Wetsens.

Van der Veen werd op 27 december 1948 geboren. Ze was van 1983-2013 gemeentepredikant in de Protestantse Kerk. In de periode 2004-2012 in de hervormde en huidige protestantse gemeente Dokkum-Aalsum-Wetsens.

Van der Veen was ook docente bij de cursus Theologische vorming voor gemeenteleden (diaconaat, missiologie en spiritualiteit) en voormalig voorzitter Geestelijke Verzorging van ziekenhuis De Sionsberg. Ze zette zich onder meer in voor vrouwenrechten in zuidelijk Afrika en had een groot hart voor diaconaat. Ze was waarneemster namens de kerken tijdens de parlementsverkiezingen in Zuid-Afrika in 1994, toen Nelson Mandela tot president werd gekozen. De uitvaart is op dinsdag 4 januari.

Nieuws

menu