Dit artikel is vandaag gratis

Douwe Hooglandprijs voor wandelpad door Noardlike Fryske Wâlden. Atsje Lettinga van paviljoen MeM ontwikkelde het Wâldpykpaad, waar je buiten de paden kunt lopen

Atsje Lettinga (links) ontvangt de Douwe Hooglandprijs uit handen van Albert van der Ploeg, voorzitter van de vereniging NFW. Foto: NFW

Atsje Lettinga, eigenaresse van paviljoen MeM en de Muzykpleats in Buitenpost heeft de Douwe Hooglandprijs 2022 gekregen voor haar initiatief voor het Wâldpykpaad. Het bewegwijzerde pad, dat 18 april werd geopend, voert wandelaars ook buiten de paden in het nationaal landschap Noardlike Fryske Wâlden.

Door Lettinga dit jaar de prijs te geven wil de Vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW), laten merken dat ze het belangrijk vindt dat de natuur voor zoveel mogelijk mensen wordt ontsloten. De prijs van 250 euro is vernoemd naar Douwe Hoogland, die van 2006 tot en met 2014 voorzitter was van de vereniging. De uitreiking was in het paviljoen MeM. Dat gebouw stond tijdens LF2018 in de Prinsentuin in Leeuwarden en zou gesloopt worden. Lettinga wist het echter in Buitenpost te krijgen, waar het voor workshops en culturele evenementen.

De bijna achthonderd leden, boeren en particulieren van NFW proberen met natuur- en landschapsbeheer het coulisselandschap van de streek, en de boerenlandvogels te behouden.

Nieuws

menu