Dit artikel is vandaag gratis

Het drietal dat werd opgepakt bij het boerenprotest langs de A32 bij Heerenveen zit niet langer vast

Het politiebureau aan de Aldlânsdyk in Leeuwarden heeft trekkers voor de deur, uit onvrede over het vasthouden van een 16-jarige jongen. Foto: FD

De twee mannen van 43 en 34 en de 16-jarige jongen die dinsdag zijn opgepakt op verdenking van poging tot doodslag tijdens een boerenprotestactie langs de A32 bij Heerenveen zitten niet langer vast, zo meldt het Openbaar Ministerie woensdag. ”Er is geen aanleiding de verdachten langer vast te houden op de verdenking van poging doodslag.”

De drie blijven wel verdachten. Naast de 16-jarige uit de gemeente Heerenveen, gaat het om een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland en een 34-jarige man, eveneens uit de gemeente Heerenveen. De officier van justitie heeft nog niet besloten of ze vervolgd worden en zo ja, waarvoor.

Bij het boerenprotest is geschoten door de politie, zowel gericht als ter waarschuwing. Een trekker werd daarbij door een kogel geraakt bij een oprit naar de A32. Dit zou de trekker zijn van de 16-jarige jongen die werd opgepakt. Het OM meldt dat het niet vooruit wil lopen op het onafhankelijke onderzoek dat wordt uitgevoerd naar het vuurwapengebruik van de politie. ”Wij vragen een ieder dat dan ook niet te doen.”

Nieuws

menu