Mensenpoep als mest, waarom niet? Het kan een oplossing zijn voor de dure en eenzijdige kunstmest. 'Wegspoelen zoals we nu doen is zonde'

Terwijl in Nederland 99 procent van de mensenpoep via het riool in zee verdwijnt, gebruiken Spaanse telers van tomaten het volop als mest. Daar moeten we een voorbeeld aan nemen, vindt een groep Friese bestuurders.

Friese bestuurders op en bij het toilet. Van links naar rechts op de pot:  Wetsus-directeur Cees Buisman, inititiatiefnemer Theo Mulder, Sjoerd de Hoop, van Fryske Biologische Boeren, Evert Jan van Nijen van Circulair Friesland en GrienLinks statenlid Jochum Knol. Midden: dijkgraaf Luzette Kroon, Monique Plantinga van de Friese Milieufederatie, wethouders Bauke Dam van Súdwest-Fryslân en Abel Reitsma van Leeuwarden, . Achterste rij: Pieter de Jong van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Sieta van Keimpema van Farmer Defense Force,  Arjan de With van de Vereniging tot Behoud van Boer & Milieu, Albert van der Ploeg, Nienke Bakker van Agrarische Jongeren Friesland en CDA-statenlid Maaike Prins. Boer Albrecht Finnema staat onder de luifel.

Friese bestuurders op en bij het toilet. Van links naar rechts op de pot: Wetsus-directeur Cees Buisman, inititiatiefnemer Theo Mulder, Sjoerd de Hoop, van Fryske Biologische Boeren, Evert Jan van Nijen van Circulair Friesland en GrienLinks statenlid Jochum Knol. Midden: dijkgraaf Luzette Kroon, Monique Plantinga van de Friese Milieufederatie, wethouders Bauke Dam van Súdwest-Fryslân en Abel Reitsma van Leeuwarden, . Achterste rij: Pieter de Jong van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Sieta van Keimpema van Farmer Defense Force, Arjan de With van de Vereniging tot Behoud van Boer & Milieu, Albert van der Ploeg, Nienke Bakker van Agrarische Jongeren Friesland en CDA-statenlid Maaike Prins. Boer Albrecht Finnema staat onder de luifel. Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen

Van dijkgraaf Luzette Kroon, Wetsus-directeur Cees Buisman, Monique Plantinga van de Friese Milieufederatie tot Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force, ze poseerden allemaal met liefde voor een toiletpot, gewapend met een rol wc-papier.

Nieuws

menu