E-bike moet dorpen en platteland bereikbaar houden, want de bus wordt door bezuinigingen steeds onaantrekkelijker: 'Maak een goed fietsnetwerk'

Nu het busvervoer in Fryslân steeds verder wordt uitgekleed, moeten provincies haast maken met goede fietsverbindingen om het platteland bereikbaar te houden. Dat stelt Kees Wielstra, wethouder in Dantumadiel. ,,De e-bike kan daar een belangrijke rol bij spelen.”

Het fietspad tussen Dokkum en de op- en afrit van de Sintrale As bij De Westereen zou op een aantal plekken breder moeten worden.

Het fietspad tussen Dokkum en de op- en afrit van de Sintrale As bij De Westereen zou op een aantal plekken breder moeten worden. Foto: Marcel van Kammen

Om het platteland leefbaar te houden is mobiliteit volgens Wielstra essentieel. Nu er steeds minder bussen gaan rijden en brandstofprijzen autorijden steeds duurder maken moeten gemeenten en provincie volgens hem volop aan de slag met alternatieven. Daarbij kan de combinatie e-bike en hoofdfietsroutes volgens hem een belangrijke rol spelen. ,,Fietsen is ook veel beter voor de gezondheid van mensen en zeker in vergelijking met de auto goed voor het milieu. Straks met rekeningrijden wordt het ook steeds onaantrekkelijker om de auto te pakken.”

Verbinding

Nieuws

menu