Dit artikel is vandaag gratis

Een boostervaccinatie halen zonder afspraak? Op de XXL-priklocatie Leeuwarden kan het vanaf dinsdag

De XXL-vaccinatielocatie in het WTC Expo in Leeuwarden. Foto: Hoge Noorden / Jaap Schaaf

Wie een boosterprik wil halen, kan dat vanaf dinsdag op de XXL-locatie in het WTC Expo Leeuwarden zonder afspraak doen. Wel moet je minimaal drie maanden geleden je laatste coronavaccinatie hebben gehad of genezen zijn van een besmetting.

Vrije inloop in Leeuwarden is mogelijk tussen acht uur ‘s ochtends en negen uur ‘s avonds, meldt GGD Fryslân in een persbericht. Het kan zijn dat mensen te maken krijgen met enige wachttijd.

De GGD heeft ingezet op zoveel mogelijk vaccinatiecapaciteit om half januari alle Friese inwoners van achttien jaar en ouder van een prik te kunnen voorzien. Deze wordt op dit moment niet volledig benut.

,,Dit is een handreiking voor elke Fries die snel terecht wil voor een extra prik en niet wil wachten op een prik op een locatie elders in Fryslân”, zegt Margreet de Graaf, directeur GGD Fryslân. ,,Een afspraak maken is het handigst, maar wil je liever zonder afspraak dan ben je welkom in Leeuwarden.”

Wachttijd

Nu de noodzaak voor een afspraak in Leeuwarden is losgelaten, kan het zijn dat er op sommige momenten op de dag drukte ontstaat. Op matrixborden bij de locatie, de website en via het twitteraccount van GGD Fryslân wordt aangegeven wanneer de wachttijd te hoog oploopt.

Voor mensen die hun boosterprik willen halen op één van de overige Friese GGD-locaties (Dokkum, Sneek, Drachten en Heerenveen) blijft het vooralsnog nodig om een afspraak te maken.

Nieuws

menu