Gevoel van geluk is bij jongeren in de coronaperiode sterk afgenomen, suïcidale gedachten komen in Fryslân het vaakst voor

De Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 laat zien dat kinderen uit de tweede en vierde klas van de middelbare school in GGD-regio Fryslân minder gelukkig zijn geworden in de coronapandemie. Een op de vier heeft in 2021 ook met suïcidegedachten gekampt, blijkt uit het onderzoek.

In vergelijking met de andere GGD-regio’s in Nederland, hebben in Fryslân de meeste kinderen gekampt met suïcidale gedachten.

In vergelijking met de andere GGD-regio’s in Nederland, hebben in Fryslân de meeste kinderen gekampt met suïcidale gedachten. Foto: Shutterstock

Dat de coronacrisis mentaal veel impact heeft gehad op jongeren blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021. Het (extra) onderzoek gaat in op de gezondheid en het welzijn van kinderen uit de tweede en vierde klas, en stelde leerlingen vragen toegespitst op corona. Wel kunnen ook andere factoren meespelen in de beantwoording. In de regio GGD-Fryslân hebben ongeveer 4.500 kinderen van 34 middelbare scholen in het najaar van 2021 meegewerkt aan het onderzoek.

In Fryslân meeste suïcidegedachten

Nieuws

menu