Je tegeltuin, stenen balkon of schuurdak vergroenen kan echt. Het voordeel: tuinieren is leuk, goed voor milieu, lichaam en geest, en net zo tijdrovend als je het zelf maakt

Tegels eruit, planten erin. Met deze leus stimuleren steeds meer gemeenten de aanleg van groene tuinen. Die verwerkt regenwater beter en is gezonder én vergt helemaal niet veel of zwaar werk, blijkt uit een nieuw boek voor tuinbeginners.

In Hindeloopen werd in april vorig jaar met hulp van de provincie Fryslân en de gemeente Súdwest-Fryslân een geveltuin aangelegd.

In Hindeloopen werd in april vorig jaar met hulp van de provincie Fryslân en de gemeente Súdwest-Fryslân een geveltuin aangelegd. Foto: Sjon Heijenga

Betegelde tuinen zorgen voor hittestress bij hoogzomer, en wateroverlast op regendagen. Daarom stimuleren overheden burgers om hun tuinen te vergroenen. Klimaatmaatregelen om regenwater te kunnen blijven verwerken hebben immers minder zin als in de bebouwde kom het water niet snel genoeg weggewerkt kan worden. Dan krijgen we alsnog natte voeten.

Nieuws

menu