Wel of geen derde prik tegen corona? Immunoloog Marjolein van Egmond heeft haar vraagtekens: ‘Een vaccin is niet bedoeld om een snotneus te voorkomen'

De Gezondheidsraad komt volgende maand met een advies over een derde prik voor volledig gevaccineerde mensen. De Verenigde Staten willen zo’n boostershot zelfs aan vrijwel iedere Amerikaan aanbieden. Immunoloog Marjolein van Egmond van Amsterdam UMC heeft daar zo haar vraagtekens bij.

Studenten laten zich prikken op een tijdelijke prikpost voor coronavaccinaties op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Studenten laten zich prikken op een tijdelijke prikpost voor coronavaccinaties op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Foto: ANP

In de geschiedenis zijn er al vaker pandemieën geweest, maar niet eerder probeerden mensen wereldwijd zo sterk in te grijpen in het verloop ervan als bij de coronapandemie. Aan de ene kant wordt het bereiken van groepsimmuniteit tegen het virus vertraagd door lockdowns, en aan de andere kant wordt geprobeerd deze immuniteit versneld te verkrijgen door middel van vaccinaties.

Nieuws

menu