Dit artikel is vandaag gratis

In Wâlterswâld opent eenmalig een pop-up restaurant met gratis maaltijden voor hen die het moeilijk hebben

Een maaltijd in een restaurant. Foto: Shutterstock

Mensen die het om wat voor reden dan ook moeilijk hebben en toe zijn aan een onbezorgde dag kunnen op woensdag 30 november terecht bij het speciaal voor hen opgezette pop-up restaurant ‘Glimlach voor een dag’.

Het restaurant, dat wordt ingericht in dorpshuis De Nije Warf in Wâlterswâld, zal op 30 november ruimte bieden aan vijftig tot honderd gasten die bijvoorbeeld door corona in de problemen zijn geraakt, die lijden aan eenzaamheid of die het zwaar hebben omdat ze zich dag en nacht inzetten als mantelzorger.

De gasten krijgen kosteloos een driegangenmenu voorgeschoteld en worden bovendien getrakteerd op livemuziek. Ook worden er speciale activiteiten voor hen georganiseerd en kunnen ze er bijzondere auto’s bewonderen.

De dag wordt georganiseerd door Durk en Sita, de eigenaren van Grand Café de Nije Warf en de beheerders van Dorpshuis de Nije Warf. De organisatoren, die worden gesteund door onder meer de provincie Fryslân en verschillende sponsoren, zien het als een dag waarin ze mensen kunnen ontzorgen. ,,Een dag even aandacht voor die mensen die het nodig hebben”, aldus Durk en Sita.

Mensen aanmelden kan via 0511421987, 0625432127 of via info@grandcafedenijewarf.nl.

Nieuws

menu