Dit artikel is vandaag gratis

Eerste Sutelaksjes voor Friese boek leveren 3700 euro op

Vrijwilligers Rennie Niezink, Zwaan Schiphof en Harmke Bylsma (vlnr) in Kimswerd onderweg voor de kaatsvereniging en ter promotie van het Friese boek. Foto: Hoge Noorden/Jacob van Essen

Bij de eerste Sutelaksjes van dit jaar is voor ruim 3700 euro aan Friese boeken verkocht. ,,We zijn heel blij dat we na een verloren jaar het Friese boek weer huis aan huis kunnen brengen”, aldus Sutelaksje-coördinator Ferdinand de Jong.

Met vijfentwintig volle kruiwagens gingen kaatsvereniging De Helfrichs in Kimswerd en streekharmonie Concordia Balk onlangs als eerste in hun dorpen de boer op om het Friese boek aan de man te brengen.

Deze en komende maand volgen er nog vijf Sutelakjes in verschillende plaatsen. Op 25 september staat er een gepland in Terwispel, op 7 oktober in Jorwert, op 8 oktober in Rottevalle en op 16 oktober is Wergea aan de beurt. Easterwierrum is op 20 oktober de hekkensluiter van de reeks van zeven Sutelaksjes. Het is nog mogelijk voor verenigingen, die dan een kwart van de omzet mogen houden, om zich ook aan te melden voor een Sutelaksje. Dat kan via www.boekenfanfryslan.frl .

Nieuws

menu