Dit artikel is vandaag gratis

De eerste 36 cursisten zijn begonnen met het Gouden Gidsen Gilde, waarbij ze worden opgeleid tot streekgids in Noordoost-Fryslân

Het begin van het Gouden Gidsen Gilde in Theaterkerk Nes Foto: Peter Tromp

Een eerste groep cursisten is begonnen met het Gouden Gidsen Gilde, waarbij ze opgeleid worden tot streekgids in Noordoost-Fryslân. Na het doorlopen van een zilveren en gouden variant kunnen ze voor een specifieke streek geboekt worden als gids.

De eerste 36 deelnemers deden zaterdag in de Theaterkerk van Nes kennis op over landbouw en ecologie, de Wadden en taal en identiteit. Meindert Schroor kwam vertellen over landschapsbiografie en Lydia Barkema gaf les in didactiek.

De cursus in een initiatief van Stichting Vitale Waddenkust in samenwerking met It Fryske Gea en de Waddenvereniging. Vanuit de Versnellingsagenda is geld beschikbaar gekomen van de provincie Fryslân.

Veel interesse

,,Het enthousiasme van geïnteresseerden is groot’’, zegt Anke Bijlsma van Vitale Waddenkust. ,,Een aantal deelnemers is al gids, maar er is ook een groep die door de aangeboden kennis wil ontdekken of zij hiervoor geschikt zijn.”

De lessen worden op diverse locaties in de regio aangeboden, zodat deelnemers kennismaken met een specifieke streek. De cursus bestaat uit theorie en uit excursies.

Nieuws

menu