Dit artikel is vandaag gratis

De familie Nammensma uit Sexbierum heeft genoeg spullen ingezameld voor vijf volle vrachtwagens voor Oekraïne en de eerste is onderweg naar Lviv

Auto's rijden af en aan in Sexbierum om spullen te brengen voor Oekraïne. Foto: Catrinus van der Veen

Er worden nog steeds inzamelingsacties voor Oekraïne georganiseerd. Een eerste vrachtwagen met goederen van een actie van de familie Nammensma uit Sexbierum is onderweg naar Oekraïne. Er is genoeg ingezameld voor vijf volle vrachtwagens.

Willem Nammensma, de zoon van de familie Nammensma in Sexbierum, woont in Lviv in Oekräine, waar hij bij een aardappelgroothandel werkt. De spullen die de afgelopen dagen in Sexbierum zijn verzameld, worden via hem verder over Oekraïne verspreid.

Een touringcar van Veenstra Reizen uit Buitenpost vertrok deze week naar Polen om spullen af te leveren en vluchtelingen mee terug te nemen naar Nederland. De verwachting is dat de bus met vluchtelingen vrijdag terugkeert in Nederland.

Meer acties

Er worden nog altijd spullen ingezameld in Fryslân. Vrijdag en zaterdag zamelen JCI Friesland en JCI Sneek, een netwerkorganisatie van jonge ondernemers, spullen in. Ondernemers in Leeuwarden, Drachten en Sneek stellen hiervoor hun pand beschikbaar. De spullen worden naar Slowakije gebracht en van daaruit naar Oekraïne gebracht.

In heel Nederland hebben duizenden mensen zich de afgelopen tweeënhalve dag gemeld bij het burgerinitiatief Onderdak Oekraïne. Zij willen, als dat nodig blijkt, hun huis beschikbaar stellen om Oekraïners onderdak te geven.

Nieuws

menu