Dit artikel is vandaag gratis

Eigenaar 'Friesch Dagblad' rondt Duitse overname af: de Duitse Aachener Verlagsgesellschaft (AVG) komt in handen van Mediahuis

Foto: FD

Mediabedrijf Mediahuis, eigenaar van onder meer het Friesch Dagblad, heeft de overname van het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft (AVG) afgerond. Daarmee krijgt het krantentitels als Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten in bezit.

Het van huis uit Belgische Mediahuis is voor 70 procent eigenaar geworden van AVG’s dochteronderneming Medienhaus, die de krantentitels uitgeeft. Medienhaus Aachen heeft zo’n 400 medewerkers en is goed voor een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro. Daarmee is de overname voor Mediahuis, dat met 4500 medewerkers een omzet van circa 1 miljard euro draait, relatief klein.

Volgens Mediahuis past de overname in de Europese strategie van de onderneming. Het bedrijf is behalve in België en Nederland ook in Ierland en Luxemburg actief.

In Nederland is Mediahuis uitgever achter titels als De Telegraaf , NRC Handelsblad , het Noordhollands , Leidsch en Haarlems Dagblad , de Gooi- en Eemlander en De Limburger . In 2020 kwamen daar met NDC mediagroep nog het Dagblad van het Noorden , het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant bij.

Nieuws

menu